Xbox Live

xbox live 1

Wat is Xbox LIVE?

Xbox LIVE is het online netwerk van Microsoft console Xbox 360. Dit netwerk biedt je tal van mogelijkheden zoals het sturen van berichten, het bijhouden van een vriendenlijst, downloaden van demo's, trailers, arcade games, online spelen van games en nog veel meer. Xbox LIVE is voor iedereen toegankelijk. Je hoeft alleen maar een eigen profiel met een nickname (gamertag) aan te maken zodat iedereen jou online kan herkennen. Deze gamertag moet wel gekoppeld zijn aan een Microsoft paspoort, die je bijvoorbeeld ook gebruikt voor MSN of Hotmail.

marketplace 1

Wat kost Xbox LIVE?

De basis van Xbox LIVE is voor iedereen gratis beschikbaar. Je kunt kosteloos een profiel aanmaken en daarmee alles downloaden wat er op Xbox LIVE Marketplace beschikbaar is, waaronder uitbreidingen van games, gamerpictures, thema's en demo's. Ook kun je een eigen vriendenlijst bijhouden, berichten versturen en met je contacten (video)chatten. Mocht je echter ook online willen gamen, dan zul je hiervoor wel moeten betalen. Een lidmaatschap van Xbox LIVE kent namelijk twee vormen: Gold en Silver. Silver is gratis en voor de prijzen van de Gold abonnementen wil ik je verwijzen naar de bestelpagina.

Welk abonnement past bij mij?

Wil je online gamen, dan is Xbox LIVE Gold een echte must. Kijk op mijn bestelpagina welke gold abonnementen je kunt bestellen, en kies je Xbox Live Gold code.

Wat vind ik op Xbox LIVE Marketplace?

Xbox LIVE Marketplace is dé plaats waar je dingen kunt downloaden. Sommige content is gratis, voor andere content moet een klein bedrag worden neergelegd.Hieronder vind je een kort overzicht van de dingen die je van de XBLM kunt downloaden:

marketplace games

 • Thema's voor je dashboard
  Indien je uitgekeken bent op de achtergrond van je dashboard kun je deze wat opleuken door nieuwe afbeeldingen te downloaden. Denk hierbij aan thema's van games, maar ook van films.
 • Gamerpictures
  Je profiel bevat, naast je gamertag, ook een gamerpicture. Deze picture bepaalt deels jouw online identiteit en geeft je een eigen gezicht. Indien je weer eens wat anders wilt dan de standaard afbeeldingen, dan biedt Marketplace je een ruime keuze uit honderden verschillende gamerpictures.
 • Nieuwe gamecontent
  Eén van de grote voordelen van Xbox LIVE is het feit dat makers eenvoudig extra content kunnen uitbrengen via Marketplace. Veelal bestaat deze content uit nieuwe wapens, karakters, maps, etc. De content is meestal tegen betaling te downloaden, maar soms ook gratis.
 • Game updates
  Veel games bevatten bugs, kleine foutjes in het spel waar de ontwikkelaar pas achterkomt wanneer iedereen deze al druk aan het spelen is. Vroeger was dat erg vervelend, maar met Xbox LIVE is het gelukkig eenvoudig op te lossen. Regelmatig brengen ontwikkelaars updates voor een game uit, waardoor (kleine) foutjes worden opgelost. Deze updates zijn altijd gratis verkrijgbaar en worden automatisch gedownload wanneer je de game opstart. Je krijgt hiervan vooraf een melding.
 • Xbox LIVE Arcade games (XBLA)
  Marketplace biedt je de mogelijkheid om oude klassiekers te spelen in de vorm van arcade games. Denk hierbij aan retro games als Paperboy, Turtles, Street Fighter maar ook geheel nieuwe games zoals Marble Ultra Blast, Worms en Alien Hominid. Xbox LIVE Arcade games kosten bijna altijd geld, maar je kunt van elke Xbox LIVE Arcade game altijd eerst een gratis demo downloaden.
 • Demo's
  Soms sta je in de winkel met een game in je handen en weet je maar niet of de game het aanschaffen waard is. Gelukkig biedt Xbox LIVE Marketplace de uitkomst. Je kunt namelijk van bijna elke Xbox 360 (en LIVE Arcade) game een gratis demo downloaden, vaak nog ruim voordat de game in de winkel ligt. Dit is niet alleen leuk omdat je de game alvast kunt uitproberen, ook weet je zeker of de game je geld waard is en zul je niet gauw een miskoop meer doen.
 • Trailers
  Demo's verschijnen vaak pas rond de datum dat een game in de winkel verschijnt. Gelukkig voor de nieuwsgierige en ongeduldige gamers wordt Marketplace ook regelmatig geüpdate met nieuwe trailers van games én films, die je natuurlijk gratis kunt downloaden. Bovendien brengt Microsoft grote beurzen zoals de E3 en de X07 vaak bij je thuis, door de trailers van de beurs ook meteen op Marketplace te zetten! En dat alles natuurlijk in loepzuivere High-Definition (HD) kwaliteit.

Hoe moet ik betalen voor extra content?

Op Xbox LIVE Marketplace kun je alles wat geld kost betalen met zogenaamde Microsoft Points (MP). Je kunt in iedere gamewinkel gewoon prepaid kaartjes kopen met Microsoft Points. Je kunt deze Microsoft Points uiteraard ook via deze website bestellen